Adresa
U Jatek 916/8, 790 01 Jeseník
Ředitel
PhDr. Silvie Pernicová
Zřizovatel
Kraj
Představení školy
Historie naší školy se datuje až do roku 1867, kdy v Jeseníku začala výuka zemědělských oborů. V polovině 20. století se k nim přidaly i gastronomické obory a v současnosti patříme mezi nejlépe vybavené a nejmodernější školy v oblastech zemědělství a gastronomie v České republice.
Velký důraz klademe zejména na získávání praktických zkušeností. Jen díky praxi mohou školy opouštět skuteční odborníci. Proto spolupracujeme s lokálními zaměstnavateli, ale k dispozici je i špičkové zázemí pro každé z námi vyučovaných řemesel – máme vlastní půdu, zahradu, kovárnu, jízdárnu, moderně vybavenou kuchyň... a takto bychom mohli pokračovat dál. Zároveň si zakládáme na domácké atmosféře, všichni se známe jménem
Zajímavosti
- v loňském roce jsme napekli 900 kg vánočního cukroví
- vyrobili jsme 32 000 ořechových rohlíčků
- obsloužili jsem 56 cateringových akcí
Vyučované obory
- Masér ve zdravotnictví
- Technik pro recyklaci
- Uměleckořemeslné zpracování kovů
- Jezdec a chovatel koní
- Lesní mechanizátor
- Zahradník
- Zemědělec – farmář
- Výrobce kožedělného zboží (sedlář, brašnář)
- Umělecký kovář a zámečník, pasíř
- Opravář zemědělských strojů
- Podkovář a zemědělský kovář
- Včelař
- Cukrář
- Kuchař – číšník
- Pekař
- Řezník – uzenář
Související projekty
Rovný přístup ke vzdělávání s ohledem na lepší uplatnitelnost na trhu práce
2019
Co o nás říkají studenti
Po vystudování oboru Výrobce kožedělného zboží - sedlář, brašnář, jsem úspěšně absolvoval nástavbové studium v oboru podnikání. Již během maturitního studia jsem začal podnikat ve své soukromé brašnářské dílně a po maturitě jsem se stal živnostníkem v Letohradě. Z důvodu vážného zrakového postižení pracuji momentálně jako masér, sedlařina je však stále mým koníčkem.
Po vystudování SŠ gastronomie a farmářství Jeseník jsem působila v Praze jako šéfcukrářka. Cukrařina se stala mým životním štěstím, osudem i radostí. Rozhodla jsem se založit si vlastní firmu. Již několik let pracuji jako živnostník ve vlastní cukrárně v Černé Vodě.